Assalamualaikum

Terima kasih kerana sudi berkongsi bersama-sama di blog ini dan saling bertukar pandangan. Jika anda melakukan apa yang selalu dilakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat.

Setiap perjalanan yang jauh bermula dengan langkah pertama. Tiada apa-apa yang terjadi tanpa langkah pertama.

17 April 2012

Demam peperiksaan

Bila sahaja berakhirnya kelas tutorial... maka bermulalah edisi peperiksaan.  Setiap kali bila tiba time peperiksaan.. hajat hatinya nak study awal-awal..nanti senang nak jawab periksa...    tapi itu yang dikata.. lain pula yang jadinya... setiap akhir semester, bila tiba musim peperiksaan..akhirnya tidak seperti yang dirancang..

Agak-agaknya begitu lah kalau dah umur yang semakin meningkat nak disumbatkan dengan beberapa perkara yang perlu dihafal dan diingat seperti mencurahkan air pada daun keladi...  Bila difikir-fikirkan ada yang betulnya dengan kata2 ini..  bila tiba time periksa tu..hanya jawab dengan seadanya...  cuma nasib baiknya soalan yang dijawab itu berbentuk soalan aplikasi... jawab berdasarkan apa yang kita fikir betul dan yang berkaitan dengan tugasan kita...

Ada dua lagi kertas untuk semester ini pada akhir minggu ini... rasanya tak sabar nak menunggu bila lah nak habis belajar ini...   pejam celik pejam celik ada lagi 2 semester termasuk lah semester depan untuk menghantar kajian..   rasanya tak sabar2..   kalau dah 3 tahun boleh sabar..inikan hanya 2 semester lagi. ..

Sentiasa memujuk hati sendiri untuk tetap gigih..  setiap usaha yang dilakukan itu akan terhasilnya satu kepuasan...   umpama usaha yang gigih itu seperti hempedu yang amat pahit tetapi setiap hasil kejayaan itu seumpama meneguk madu dilautan.

Tiada ulasan: