Assalamualaikum

Terima kasih kerana sudi berkongsi bersama-sama di blog ini dan saling bertukar pandangan. Jika anda melakukan apa yang selalu dilakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat.

Setiap perjalanan yang jauh bermula dengan langkah pertama. Tiada apa-apa yang terjadi tanpa langkah pertama.

19 Ogos 2011

Azib puasa...

Puasa hari ini dah masuk 19 hari...  tahun ni nampaknya azib dapat puasa dengan baik berbanding dengan tahun lepas..... kalau hari persekolahan tak de masalah...tapi time cuti macam hari ini yang jadi masalahnya....
Dok guling-guling sambil tengok tv, tengok dvd, main game...lama2 dah mula  lah wat muka kesian....... bila dah tengahari sikit adalah sesuatu.....merengek-rengek.. " macam ni lah orang puasa dik.., bila dah semakin petang semakin laparlah, letih..dahaga.."..  terpaksa pujuk2..

Kalau nak tunggu waktu berbuka puasa, lepas sembahyang asar..keluar lah jalan2..kalau tak  merengek-rengek lambatnya berbuka puasa... bila masuk je dalam kereta...tidur..

Tapi bila dah hampir penghujung puasa ni nampaknya sudah terbiasa... cuma sekarang menghitung hari saja nak raya..maklumlah persiapan raya dah beli semuanya...

Tiada ulasan: